Yhdistys
Hallitus
Viestintä
Toimikunnat
Kerhot
Pöytäkirjat
Edunvalvonta
Pienryhmäohjaus

Yhdistys

Mikä on Finanssi?

Finanssi, eli Oulun yliopiston kauppatieteiden opiskelijain yhdistys ry, on Oulun yliopiston kauppatieteilijöiden eli kyltereiden ainejärjestö. Finanssi on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) alainen kattokilta, joka on perustettu vuonna 1991 samaan aikaan kun ekonomikoulutus alkoi Oulun yliopistolla.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kauppatieteiden opiskelijoiden etujärjestönä Oulussa, lisätä kauppatieteen tuntemusta jäsenistössään ja ulkopuolisiin nähden, herättää innostusta ja harrastusta yhteiskunnallisiin sekä taloudellisiin kysymyksiin, valvoa jäsentensä etujen toteutumista opetustoiminnassa sekä toimia vuorovaikutuksessa talous- ja elinkeinoelämän kanssa taloudellisen ja henkisen kasvun edistämiseksi. Finanssi on läpi olemassaolonsa kunnostautunut aktiivisena tekijänä myös valtakunnallisessa edunvalvonnassa.

Jäsenyys

Jäseniä Finanssilla on yli 1500, mikä tekee siitä yhden suurimmista kylteriyhteisöistä Suomessa. Jäseneksi voivat liittyä kaikki Oulun yliopistossa kauppatieteellistä tutkintoa suorittavat opiskelijat. Kaikki Finanssin jäsenet kuuluvat myös Suomen Ekonomien alaisuuteen.

Jäseneksi voit liittyä Suomen Ekonomien verkkosivujen kautta täällä. Maksamalla 50 euron kertaluontoisen liittymismaksun sinusta tulee Finanssin jäsen koko opintojesi ajaksi. Jäsenenä pääset hyödyntämään Finanssin toteuttamaa edunvalvontaa sekä erilaisia palveluita, kuten kiltahuoneen tarjontaa, Violetin vyöhykkeen tarjoamia etuja ja osallistumaan Finanssin järjestämiin tapahtumiin. Tämän lisäksi pääset hyödyntämään myös Suomen Ekonomien palveluita.

Kiltahuone ja kiltatuotteet

Finanssin tunnusväri on violetti ja finanssilaisen tunnistaakin parhaiten violeteista haalareista. Tarina kertoo, että väri valikoitui vuoden 1955 setelisarjan pohjalta, jonka suurin yksittäinen seteli oli violetti 10 000 markan seteli. Tämän lisäksi jäsenistöllä on mahdollisuus tunnustaa killan väriä erilaisin kiltatuottein, kuten kokardin, kiltanauhan ja pinssin, kiltacollegen tai haalarimerkkien kautta. Näitä tuotteita voit ostaa kiltahuoneelta.

Kiltahuone löytyy yliopistolta Kauppakadun alakerrasta katakombien suojista. Noin puolivälistä käytävää löytyy lasiovi, johon on kiinnitetty Finanssin logolla varustettu juliste. Astu ovesta sisään, suuntaa portaat alas ja näet vasemmalla toisen logojulisteella varustetun oven. Kulje ovesta katakombeihin ja löydät kiltiksen – kahvin tuoksu ja iloinen puheensorina johdattelee varmasti perille!

Kiltahuoneelle voi tulla rentoutumaan luentojen välissä tai ihan vaikka moikkaamaan kavereita. Tiloista löytyy kaksi kahvinkeitintä, lehtiä, telkkari, pelejä sekä pleikkari ja nämä kaikki ovat vapaasti finanssilaisten käytössä. Koska tilat ovat yhteisessä käytössä, on hyvä muistaa laittaa tavarat paikoilleen käytön jälkeen ja jättää kengät ovensuuhun, jotta tila pysyy siistimpänä ja viihtyisämpänä meille kaikille.

Arvot, visio ja missio

Finanssi ry:n missiona on toimia etujärjestön lisäksi oululaisen kauppatieteilijän arjen ja juhlan kumppanina läpi opiskeluajan ja visiona luoda laadukasta kasvua, järjestää poikkeuksellisia tapahtumia ja kohtaamisia sekä olla jatkuvasti jäseniään lähellä. Arvoja ovat ajankohtaisuus, toveruus, tavoitteellisuus sekä yksilöllisyys. Arvot toimivat mission ja vision ohella tärkeänä järjestömme toimintaa ohjaavana tekijänä ja Finanssi pyrkiikin varmistamaan niiden toteutumisen kaikessa toiminnassaan.

Säännöt

Finanssin voimassaolevat säännöt löydät oheisista linkeistä: