Opiskelu
Ekonomit
Tapahtumat
Palkintokaappi
Alumni
Tenttiarkisto
NESU-Finanssi
Kulttuuri ja liikunta
Vuosijuhlat

NESU-Finanssi

Mikä NESU?

Nordiska Ekonomie Studerandes Union eli tuttavallisemmin NESU on pohjoismaiset ja virolaiset kauppatieteen opiskelijat yhdistävä järjestö, joka järjestää niin asiaohjelmaa kuin hauskanpitoakin kyltereiden verkostoitumisen nimissä. Järjestö on perustettu 1950-luvulla ja se on voittoa tavoittelematon sekä poliittisesti sitoutumaton. Aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä ympäri Suomea kaikissa kylterikaupungeissa (Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Pori, Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli, Kuopio, Joensuu, Lappeenranta ja tietenkin Oulu). Suomalaisten järjestöjen lisäksi NESU:ssa on tällä hetkellä aktiivisia jäseniä myös Virossa ja Islannissa.

NESU Finland

Suomessa vallankahvaa heiluttaa NESU Finlandin hallitus, joka valitaan NESUn kesämöksällä maakokouksessa. NESU Finlandin hallituksen toimikausi on kesämöksästä kesämöksään ja jokainen nesulainen voi asettua ehdolle hallitukseen. NESU Finland pitää huolen, että Suomen alueella NESU-tapahtumissa olisi mahdollisimman vähän päällekkäisyyksiä ja että NESU-kaupungit toimisivat muutenkin jouhevasti yhteen hiileen puhaltaen.

NESU Oulussa

Jokaisella kylteripaikkakunnalla toimii oma NESUn alainen paikallisyhdistys, Oulussa NESU-Finanssi. NESU-Finanssi on vielä nuori NESU-yhteisö, mutta sekin järjestää vuosittain useammat sitsit sekä muita pienempiä tapahtumia niin finanssilaisille kuin muille kyltereillekin. NESU-Finanssi tiedottaa oululaisia kyltereitä niin omista kuin ulkopaikkakuntienkin tapahtumista. Liittymällä NESU- Finanssin aktiivit -facebook-ryhmään sekä tykkäämällä NESU-Finanssista Facebookissa pysyt hyvin kärryillä, missä tapahtuu milloinkin. Uusi NESU-Finanssin toimikunta valitaan aina vuoden vaihteessa.

NESU on avoin ja riehakas yhteisö, johon sinäkin finanssilaisena kuulut. Lähtemällä siis reippaasti mukaan NESUn toimintaan ja osallistumalla tapahtumiin, laajennat näkemyksiäsi sekä ystäväpiiriäsi Oulun ulkopuolelle, pidät hauskaa ja tutustut mahtaviin ihmisiin! Luvassa siis on lukuisia unohtumattomia hetkiä sekä maailman parasta seuraa!

NESU-Finanssilla on myös Instagram-tili, missä voit seurata NESU-Finanssin meininkiä (@nesu_finanssi). NESUn omalta saitilta löytyy mm. tapahtumakalenteri, blogikirjoituksia sekä paljon mielenkiintoista tietoa yhdistyksen toiminnasta – käyhän siis tsekkaamassa uudistunut nesu.net!

NESU:n tapahtumat

Sitsit

Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan, lauletaan ja juodaan. Sitsejä johtavat toastmasterit, joiden tehtävänä on sekä viihdyttää muita sitsaajia että huolehtia sitsisääntöjen noudattamisesta. Sääntöjen rikkomisesta seuraa toastien määräämä sanktio. Sitsien hintaan sisältyy yleensä alku-, pää- ja jälkiruoka, muutamalla shotilla ja pitkällä juomalla höystettynä, kuljetukset sitsipaikalle sekä pääsy jatkopaikkaan.

Semma

NESU:n isoin ja tärkein tapahtuma, joka järjestetään puolivuosittain ja se kestää noin viikon. Näihin osallistuu myös nesulaisia muista Pohjoismaista ja Virosta. Seminaarien järjestämisvastuu kiertää maiden sekä kaupunkien välillä ja ne tarjoavatkin loistavan mahdollisuuden tutustua sekä Pohjoismaiseen liike-elämään että uusiin ihmisiin. Jokaisen seminaarin ohjelma kietoutuu teemaksi valitun aiheen ympärille. Päiväohjelma koostuu vaihtelevasti luennoista, yritysvierailuista sekä case-työskentelystä. Seminaareissa järjestetään maakokousten lisäksi myös Union Meeting, joka on koko NESU:n päättävä elin. Union Meetingissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista sekä valitaan vuosittain koko NESU:n pomo, eli presidentti. Tämän lisäksi maat, kaupungit sekä eri tarpeisiin perustetut komiteat raportoivat toiminnastaan ja suunnitelmistaan. Seminaarien iltaohjelma on rentoa hengailua tutustuen muihin semmalaisiin. Iltaohjelmiin kuuluu muun muassa sitsejä, kaupunkikierroksia, urheilullisia tapahtumia, sekä viimeisenä hieno iltajuhla, gaala-ilta. Liikoja tästä ei voi paljastaa, sillä ”What happens in conference, stays in conference.” Parasta siis on mennä ja kokea semma itse.

NESU-dagen

Kerran vuodessa järjestettävä reilun vuorokauden mittainen tapahtuma, jonne kerääntyvät kaikkien Suomen NESU-kaupunkien tuoreet hallitukset/toimikunnat sekä muut aktiiviset nesuilijat. Dageneilla pidetään NESU Finlandin vuoden kokouksista toinen, ns. maakokous. Maakokouksissa käsitellään vuoden aikana olleita ja tulevia NESU-tapahtumia, asetetaan tavoitteita, kuunnellaan eri kaupunkien kuulumisia ja tehdään erinäisiä päätöksiä koskien NESU Finlandia. Maakokousta seuraavat sitsit ja muu hauskanpito läpi yön. Dagen onkin erittäin hyvä paikka tutustua muiden kaupunkien nesulaisiin ja luoda ystävyyssuhteita.

Wappurundi

NESU-Finlandin järjestämä, joka vuosi vapun tienoille sijoittuva legendaarinen rundi, jossa nesulaiset kärräävät onnikalla kolmen päivän ajan kylterikaupungista toiseen, tottakai jokaisella etapilla sitsaten! Tästä reissusta ei juhlatunnelmaa puutu ja rundi onkin joka vuosi supersuosittu.

Kesämöksä

Sama meininki kuin Dageneilla, mutta tämä on nimensä mukaisesti kesällä. Tämä on siis oiva tilaisuus nähdä NESU-kavereita myös kesällä loman ja kesätöiden ohessa. Kesämöksän maakokouksessa valitaan uusi NESU Finlandin maavastaava ja hallitus.

Kehitysideoita?

NESU-toimikunta ottaa mielellään kaikki ideat vastaan ja pyrkii vastaamaan jäsenistönsä huutoihin parhaansa mukaan. Nakkaa siis ideasi sekä risusi ja ruususi meille ja voit olla varma, että ne käsitellään juurta jaksain! Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä henkilökohtaisesti, liitäthän mukaan yhteystietosi. Palautteen voit lähettää osoitteeseen nesupj@finanssi.org tai nesu-finanssi@nesu.net.