Ajankohtaista

Sonja Mehtälä 02.07.2017 22:12

Tervehdys Finanssin puheenjohtajalta!

Ihan ensimmäiseksi haluan onnitella sinua uudesta opiskelupaikastasi. Olet tehnyt valtavan työn menestyäksesi joko aiemmissa opinnoissasi tai pääsykokeissa ja näin ollen ansainnut opiskelupaikkasi. Joten onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun. Ensimmäisen vuoden opiskelijana olet siis fuksi vuosimallia 2017.

Kun nyt aloitat opintosi ja astut ehkäpä ensimmäistä kertaa ylipistomaailmaan, on minulla antaa sinulle muutama hyödyllinen neuvo.

26.04.2017 13:20

KPV:n kannanotto: Opiskelijavalinnan uudistuksia ei tule kiirehtiä

Kauppakorkeakoulujen pääsykoejärjestelmä on muuttumassa toista vuotta peräkkäin. Me kauppakorkeakoulujen opiskelijat olemme huolissamme, että kiinnostus alaa kohtaan ei tule esille valintakriteereistä ja lisää muutoksia ollaan tekemässä ilman tietoa edellisten vaikutuksista.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta annettu ehdotus keväälle 2018 poistaisi kokonaan alakohtaiset pääsykoekirjat. 60% valittavista tulisi suoraan ylioppilastutkinnon perusteella ja 40% puolestaan lukiokursseihin ja mahdolliseen aineistoon perustuvan pääsykokeen kautta.

30.01.2017 12:31

Anna tulla 2017! (Sonja Mehtälä)

Kuka tunnustaa tehneensä uudenvuoden lupauksia? Uskoisin että, suurimmalle osalle meistä uusi vuosi tarkoittaa usein luopumista kaikista pahoista tavoista ja kunnostautumista elämän eri osa-alueilla. Terveellisempää ruokavaliota, enemmän urheilua tai intohimoisempaa keskittymistä opiskeluun ja töihin. Onneksi tammikuu loppuu pian, joten kaikki nämä lupaukset paremmasta elämästä ovat jo siihen mennessä joko unohtuneet, tai todettu mahdottomiksi toteuttaa. 

22.01.2017 12:05

Vaihtari-PRO, Kummi, Kumi, Rubber - Kansainvälisellä tutorilla on monta nimeä

Oletko tietoinen mahdollisuudesta kokea rikastuttavia kulttuurielämyksiä ja hurjia vaihtariseikkailuja? Ryhdy kummiksi syksyllä 2017 Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun saapuville vaihtareille!

Vaihtareiden tutorointi on hieman erilaista verrattuna fuksien tutorointiin. Vaihtarit tietävät itse lähtökohtaisesti paremmin opiskeluihinsa liittyvät asiat, jolloin PRO:n tehtäväksi jää kysymyksiin vastaaminen ja neuvominen yleisissä asioissa, kuten bussikortin hankkimisessa, kriittisimpien paikkojen näyttämisessä ja totta kai osallistamisessa hauskanpitoon.

22.12.2016 11:37

Hyppy tuntemattomaan

niklas alhoJokaisella meillä tulee jossain vaiheessa elämää kohdalle tilanteita ja hetkiä, jolloin mietimme; onko minusta siihen, uskallanko yrittää, mitä jos olenkin huono? Aihe, joka on ollut ainakin omalla kohdallani monta kertaa kuluneiden vuosien aikana pohdiskelun kohteena, jonka vuoksi tämä ehkä toimii jonkinlaisena itsereflektiona (mitä muutenkin suosittelen jokaiselle).

05.12.2016 11:02

NESU – KEEPS US GOING!

Susanna Kauto Finanssi ryToimiessani NESU-Finanssin toimikunnassa vuonna 2015 ja NESU-Finanssin toimikunnan puheenjohtajana vuonna 2016, olen viimein havahtunut tuohon kaikkien kolmen opiskeluvuoden lämpimän syleilyn tarjoaman NESU-hengen olemassaoloon.

07.10.2016 08:35

Syksyistä sopoilua

Jan Käärik Finanssi rySyksy on mennyt jälleen järkyttävän nopeaa tahtia. Sitä saa nähtävästi tällainen vanhempikin opiskelija uutta virtaa tekemiseensä, kun näkee uusien opiskelijoiden innokkuutta. Tuntuu, että juurin äsken painin fuksiviikon tapahtumien kanssa, mutta siitäkin on jo kohta kaksi kuukautta. Oma syksyni alkoi vähän erilaisilla asioilla mitä aluksi suunnittelin.

22.09.2016 10:41

Hae Arinan S-traineeksi!

S-Trainee

 

Arinan S-trainee haku on auennut 19.9. ja päättyy 7.10. Avoinna koulutuspaikkoja strategiayksikössä, marketkaupan ketjuohjauksessa, asiakaskokemuksen rajapinnassa ja monissa muissa yksiköissä. Hae S-traineeksi 7.10 mennessä. Katso S-Trainee-ohjelman esittely ja avoimet koulutuspaikat osoitteessa S-kanavassa! http://bit.ly/2c8gznE

20.09.2016 19:15

Tiedote

Arvoisat finanssilaiset,

Finanssi ry pyrkii omalla toiminnallaan edistämään tasa-arvoa ja ehkäisemään syrjintää kaikkien opiskelijoidensa kesken. Tämä näkyy muun muassa siinä, että otamme kaikki toimintaamme mukaan -ikään, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta. Emme myöskään diskriminoi mitään ihmisryhmää toiminnassamme, vaan pyrimme jatkuvasti siihen, että oli asia tai tapahtuma mikä tahansa, se olisi mahdollisimman monen meidän jäsenen mieleen. Vuosikaudet tätä linjaa on pyritty tietoisesti kehittämään.